Utställningar

I modern tid har bilmässor, utställningar eller bilsalonger blivit allt vanligare. Detta är en slags förevisning för allmänheten där relaterade föremål och bilar visas upp. När det gäller dessa utställningar kan bilarna vara nya modeller, konceptbilar, äldre modeller eller veteranbilar. Ofta kan utställarna vara olika biltillverkare, privatpersoner eller andra företag inom samma bransch.

Det finns flera stora mässor i Sverige. Inte alla handlar om bilens utseende. Många av dem handlar istället om att bilen ska prestera bra på toppfart eller om att den ska låta bra. Det kan också handla om att bilen ska ha ett så bra ljudsystem som möjligt, eller en så teknisk inredning som möjligt.

Ofta väljer dock utställare att kombinera flera av dessa parametrar. Många sätter till exempel in ett bra ljudsystem i sin bil, och förändrar den sedan steg för steg så att den slutligen ser ut som en riktigt häftig sportbil som både låter bra och presterar bra. Dessutom kommer ljudsystemet att låta än bättre.

Dessa utställningar är ofta mycket roliga att besöka även om man inte har ett intresse av att själv hålla på med bilar. Många gånger kan det vara roligt att också beundra andras projekt.