Företagslån för dig som vill handla med bilar

Brinner du för bilar och vill göra dem till ditt yrke? Då kanske det skulle passa dig att starta eget som bilhandlare. För det behöver du ju naturligtvis finansiering. Här berättar vi hur du kan ta företagslån som bilhandlare.

Enkla företagslån

För att kunna starta eget inom bilhandel behöver du ett startkapital. Det är alltid bra att kunna bidra med delar av startkapitalet själv, men om du inte riktigt skulle nå upp till den summan du behöver kan ett bra företagslån vara på sin plats. Hos https://krea.se/ kan du som företagare låna pengar på ett enkelt sätt. Att ansöka om ett lån hos dem är lätt och sker direkt på hemsidan. Du loggar in med bank-id för att identifiera dig själv och anger sedan några uppgifter om dig och ditt företag. Det dröjer sedan bara en till två dagar innan du får ett låneförslag av Krea. Hos dem kan du låna upp till 4 miljoner kronor beroende på vad du har för säkerhet i ditt företag. Att ta ett företagslån kan vara ett perfekt sätt att till exempel kunna investera i bilar som du vill erbjuda för försäljning.

Gör en affärsplan

Innan du sätter igång att ansöka om företagslån är det dock viktigt att du gör en grundlig affärsplan. Ställ dig frågor som vilken typ av bilar du vill sälja och till vem. Kanske vill du göra som det här företaget och enbart satsa på begagnade bilar. Fördelen med det är att investeringskostnaden då bli lägre.

Det viktigaste du kan göra innan du startar är att undersöka vilket kundunderlag du har. Du kan egentligen ha en hur bra affärsidé som helst men ändå misslyckas om du saknar kunder. Här kan du läsa om de vanligaste misstagen nya företagare gör när de startar upp sina företag. Läs artikeln och försök sedan att undvika att göra dessa klavertramp.

Tänk på det här innan du tar ett företagslån

När du ska ta ett företagslån är det viktigt att du förbereder dig väl. Målet med att låna pengar till företaget ska vara att pengarna blir en bra investering. Du ska alltså tro dig få in mer pengar än det du lånade, annars är det en dålig idé att ta ett lån. Bli till exempel inte blind och köp in endast de bilar som du själv vill ha. Undersök istället vad din kundgrupp önskar sig för typ av bilar. Idag vill många till exempel slippa Blocket på grund av bedrägerier och istället köpa en bra och begagnad bil hos en seriös bilhandlare. Det är något som är viktigt att ta med i beräkningen innan du gör inköp. Kort sagt, när du lånar pengar ska du ha en stor tro till att du kan betala tillbaka beloppet som du lånat. I andra fall blir lånet bara en dålig förlustaffär och det är något som ingen nystartad företagare önskar sig. Se också till att du vänder dig till en bra låneaktör, till exempel Krea. Då kan du vara säker på att du får bra villkor på ditt lån.