Porsche 911 och Porsche Cayenne – men glöm inte körskolan först

Att gå i körskola är mycket viktigt när man vill börja köra bil, och det gäller i princip var man än kör eller för i princip alla olika bilmärken som man kan köra omkring i.

Man kan antingen välja en vanlig körkortsutbildning med endast teori där man övningskör med en vuxen bekant, till exempel en förälder, eller så kan man välja en mer skräddarsydd Handledarutbildning med hela paketet. Både teori och övningskörning. Att ta körkort kan vara svårt, men väl värt besväret. Det öppnar upp en större individuell frihet att kunna köra bil, och det gör även att man kan välja och vraka mellan olika bilmodeller om man har ekonomin för det. Det gör även att man kan ta jobb som man behöver ett körkort för att kunna ta.

Några av de bästa bilarna som man kan köpa är bilar från olika sportbilstillverkare, och en av dem är Porsche.

Porsche är ett tyskt bilmärke med en historia som är både lång och fylld av ära. Porsche är en tysk tillverkare av främst sportbilar och de har en rad olika bilar i sitt utbud. Porsche är ett ganska exklusivt bilmärke så priserna för en Porsche är ofta höga.

En av de mest kända modellerna när det gäller bilar från Porsche är en Porsche 911. En Porsche 911 som är ny från Porsches fabriker får man betala en rejäl slant för. Porsche 911 finns tillgänglig i en rad olika undermodeller, nämligen:

  • 911 Carrera 4 GTS
  • 911 Carrera 4 GTS Cabriolet (i princip samma som ovan men utan tak)
  • 911 Targa 4 GTS
  • 911 GT3 RS

Samt även två nya submodeller: Nya 911 Carrera S och nya 911 Carrera 4S.

För en Carrera 4 GTS får man betala cirka 1,2 miljoner kronor, medan den närmast tävlingsbilsliknande 911 GT3 RS är betydligt dyrare och går loss på cirka 1,9 miljoner kronor.

En 911 Carrera 4 GTS får man betala 1,4 miljoner för men man får å andra sidan en bil med en otrolig kraft under huven. Antalet hästkrafter är mycket högt, nämligen 450 hästkrafter. Mäter man istället effekten i den vanliga effektenheten Watt är effekten 331 000 Watt. Bilen går från 0 km i timmen till 100 km i timmen på cirka fyra sekunder! Den maximala hastigheten är cirka 305 kilometer i timmen, vilket är oerhört fort, betydligt snabbare än många tåg.

För den som hellre kör en annan typ av Porsche än just 911 så kan man köpa något mindre sportbilsaktigt och mer ordinärt, med fyra sittplatser istället för två.Till exempel en Porsche Macan, eller en Cayenne som till och med har väl tilltagna utrymmen för bagage.

Till Cayennens försvar ska dock sägas att för turbomodellen är maxhastigheten imponerande 286 km i timmen och turbons acceleration är betydligt bättre än den vanliga modellen och Cayenne S. Men den har ju inte 911:ans slimmade, strömlinjeformade form. En ny Cayenne kostar mellan 750000 och 1,4 miljoner kr beroende på modell.