Modellen halvkombi

En lite större modell av bil är en halvkombi. Dessa kallas också kombisedan samt kombikupé. Denna bilkaross är mindre än en kombimodell. Den har dock en baklucka som sitter fäst ovanför bakrutan till skillnad från en sedan som har en fast bakruta, med luckans gångjärn under denna.

När man ser till vissa karosser i halvkombimodell kan de många gånger påminna om en sedan när man ser den från sidan. Daihatsu Applause är bara en modell där fallet är just sådant. Andra modeller är mer avhuggna bak, och de slutar strax bakom bilens bakhjul. Det gäller ofta för de mindre bilarna. I dessa blir inte lastutrymmet så stort som i en kombimodell, men den stora lastluckan på modellen gör att lastning av skrymmande föremål underlättas. Om man behöver transportera större föremål kan man dessutom enkelt fästa bagageluckan med ett band i den nedre delen av bagageutrymmet.

Man kan skilja de olika modellerna inom halvkombi åt genom att den ena sorten har en baklucka som sluttar brant. Detta gör att bilen liknar en kombi men utrymmet är lite kortare. Det finns också modeller som har lutande bakluckor, och dessa bagageutrymmen är ofta lika stora som i en kombi. Det gör att man kan få plats med verktyg för reparationer eller liknande.