Fördelar och nackdelar med att ha en bil

Det finns flera fördelar med att ha en bil. För det första kan man ta sig dit man vill när man vill. Om man bor en bit bort från kollektivtrafiken kan bilen rent av vara nödvändig för att man ska kunna åka och handla, ta sig till jobbet eller liknande.

En annan fördel med att ha en bil är att man själv kan frakta möbler, matkassar eller liknande. Man behöver inte oroa sig för att kassarna ska gå sönder på bussen eller för att de inte ska acceptera att man tar med sig en möbel på tåget. Om man har barn eller djur kan det dessutom kännas extra tryggt att ha en bil. Då kan man lätt ta sig till veterinär, sjukhus eller liknande utan att behöva vänta på skjuts, taxi eller annat.

Om man håller på med någon sport ligger träningar ofta på kvällstid och många kan tycka att det är lite obehagligt att röra sig ute efter mörkrets inbrott. Då kan bilen göra stor skillnad.

Man kan dock inte komma ifrån att det också finns några nackdelar med att ha en bil. För det första måste man se till att man har någonstans att kunna parkera bilen. Dessutom måste man kunna köra bilen för att man ska ha nytta av den. Man kan heller inte bortse från att det tillkommer en del kostnader med att ha en bil. För det första måste man kanske betala extra för att ha någonstans att parkera. Dessutom tillkommer kostnader för försäkring, registrering, skatt samt drivmedel; dessutom kan bilen gå sönder och då måste man också se till att det finns möjlighet att kunna reparera den.