Elbilen är här för att stanna

Du kanske tror att elbilen är ett nytt fenomen i vår vardag? Att det är först nu på senare tid med ett större klimathot som marknaden har tryckt på för att producera fler och bättre elbilar. Det är faktiskt helt fel. Elbilen är mer än 120 år gammal och var förr i tiden det absolut vanligaste drivmedlet av bilar. Bäst av alla var Frankrike som ledde elbilsutvecklingen innan det gick över till andra bränslen. Fossila bränslen tog över allt mer och blev det som vi alla tänker på när vi tänker på bilbränslen.

Ska du köpa bil?

Om du går i tankar av att köpa bil så kanske du också går i tankar om att köpa elbil. Det borde du göra då de flesta spår att elbilar är framtidens bilar. Fossila bränslen kommer snart att vara passé. En bra bilförsäljare kan guida dig till precis vad du behöver och vad som passar dig utifrån dina behov. Kanske behöver du en stor bil till hela familjen eller en lite mindre som primärt ska fungera som pendlarbil. Oavsett så finns det något för alla och elbil är inte längre något bara för dem som har mycket pengar.

Lättare, billigare och bättre

Utvecklingen och konkurrensen på marknaden gör att elbilarna hela tiden blir bättre och bättre. Alla stora märken har sina egna modeller och specialiteteter inom området. Ju fler elbilar som kommer ut på marknaden ju bättre anpassat blir också samhället till elbilarna. Laddstolparna som behövs för att ladda elbilarna finns nu överallt i städerna och många parkeringshus erbjuder laddstolpar. Batterierna blir även bättre och bättre så att det både går att köra längre men också ladda snabbare och snabbare. Många modeller har snabbladdningar där du nästan laddar helt upp på ungefär en timme.

Känslan av att vara fossilfri

Bilen är tyst och känslan av att köra en bil som inte spyr ut avgaser är svårslagen. Det känns rent och fräscht och vi kommer antagligen se tillbaka på bensin- och dieselbilar med avsmak i framtiden då de inte är särskilt bra för miljön eller den personliga hälsan med alla avgaser. Gör dig själv och miljön en tjänst genom att välja elbil nästa gång.