Kostnader som bilägandet medför

Som bilägare kommer man att märka att det finns en hel del kostnader som kan kopplas direkt till bilägandet. För det första har man inköpet av själva bilen att tänka på. Om man köper bilen på avbetalning tillkommer denna kostnad varje månad och dessutom måste man betala bilens försäkring. Denna kan variera i pris beroende på bil, var man bor och hur gammal man är.

Om man inte har en egen tomt att parkera på kan det dessutom kosta en hel del pengar att hyra en garage- eller parkeringsplats. Denna kan ofta kosta mellan 500-1000 kronor eller mer i månaden beroende på var man bor.

När man har en bil måste man också se till att den har olja, spolarvätska, drivmedel och annat nödvändigt. Det är sådant man inte behöver tänka på om man åker kollektivt. Motorolja kan kosta en del, och den ska egentligen bytas ut i sin helhet varje år. Beroende på vad man ha för bil krävs det olika mycket motorolja och denna kostnad kan alltså variera en del.

Varje år ska dessutom bilen besiktigas och om något är fel måste också detta repareras.